Powered By Blogger

10.27.2007

Συμμετοχή του/της εκπαιδευτικού


Θέλω να συμμετάσχω! Τι πρέπει να κάνω;

Αφού αποφασίσετε να δημιουργήσετε μία συνεργασία eTwinning, στη συνέχεια πρέπει να κάνετε τρία πράγματα:

  • Βρείτε το θέμα συνεργασίας.

  • Ενημερώστε τη διεύθυνση της σχολικής σας μονάδας.

  • Εγγράψτε το σχολείο σας στην πύλη: www.etwinning.net.

  • Τέλος, βρείτε έναν τουλάχιστον συνεργάτη σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα με χρήση του TwinFinder εργαλείου, στο οποίο θα έχετε πρόσβαση μετά την εγγραφή.

Βρείτε ένα ενδιαφέρον θέμα!

Το θέμα που θα επιλέξετε πρέπει να είναι αρκετά ελαστικό και να μπορεί να προσαρμοστεί σε άλλα σχολεία και μαθήματα, ώστε να αποφευχθούν τυχόν δυσκολίες.

Το θέμα πάνω στο οποίο επιθυμείτε να συνεργαστείτε μπορεί π.χ. να είναι στα πλαίσια της διδακτέας ύλης των προγραμμάτων σπουδών και να συμβαδίζει με τα προγράμματα σπουδών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Μπορείτε να αντλήσετε έμπνευση σχετικά με σενάρια, θέματα και πολλά άλλα για τη δική σας eTwinning συνεργασία, από την ευρωπαϊκή διαδικτυακή πύλη (http://www.etwinning.net) στο τμήμα «Ιδέες και Πρακτική».

Εγγραφείτε και βρείτε σχολείο – συνεργάτη!

Αν έχετε ήδη συνεργάτες από άλλες ευρωπαϊκές δράσεις (π.χ. Comenius), μπορείτε κάλλιστα να συνάψετε και μια eTwinning συνεργασία αφού εγγραφούν και τα δύο σχολεία στη δράση μέσω της πύλης: www.etwinning.net.

Αν δεν έχετε υπόψη σας σχολείο-συνεργάτη, αφού εγγραφείτε μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το εργαλείο TwinFinder, για να αναζητήσετε εύκολα συνεργάτες από όλη την Ευρώπη.

Κατά την αναζήτηση σχολείου-συνεργάτη, μπορείτε να θέσετε συγκεκριμένα κριτήρια για την εύρεσή του π.χ. συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα, γλώσσα ή χώρα.

Είναι επίσης πολύ πιθανόν να σας προσεγγίσει κάποιο σχολείο που θα ενδιαφερθεί για συνεργασία με το σχολείο σας, βάσει του προφίλ του σχολείου και του θέματος συνεργασίας που δηλώσατε κατά το στάδιο της εγγραφής.